Thursday, January 23, 2014

kata-kata motivasi

selagi anda tidak menemui TUJUAN HIDUP anda yang memberikan INSPIRASI, anda tidak akan mencapai POTENSI DIRI anda yang SEBENAR , dan MOTIVASI dan SEMANGAT anda akan sentiasa lemah !!!!!!



                                                      google image




                                                        google image

Thursday, January 2, 2014

selamat datang 2014!

Assalamualaikum

Selamat tahun baru masihi 2014!!!!! Alhamdulillah masih dikurniakan nyawa oleh Illahi. Post terakhir ialah pada september 2013. Hari ni dah 2/1/14. Yeay tahun baru, harga barang baru, tarif elektrik baru, harga tol baru !!! beruntung betul duduk Malaysia ni kan? lagi-lagi untuk yang tak berincome seperti diriku ini. Mana tanggungjawab pemimpin untuk menjaga kebajikan rakyat. Mesti ada cara lain selain menaikkan harga, tol dan tarif..mesti ada...takkan tak ada...tulun2

Pendahuluan penulisan yang sangat mengecewakan. Tanpa kusedari dah 4 bulan dah...4 bulan apa? pregnant? eh bukan-bukan. 4 bulan ulang-alik dari shah alam ke bangi. Alhamdulillah tengah final exam. doakan la ye ^_^.. esok ada exam paper communication system, ku sangat ketakutan kerana belum habis study, namun ada hati nak menaip entry blog. menaip juga penting sebagai terapi kesihatan diri mental, fizikal dan jasmani.

banyak yang dilalui sepanjang 2013 sampai tak ingat apa yang berlaku hahahaha. kenangan o kenangan. mari cipta kenangan baru 2014! selamat datang 2014!!! kehidupan yang lebih mencabar (selain kos sara hidup yang semakin tinggi) kerana sesuatu yang BESAR bakal berlaku.. nantikan!!!
poyo gilerrrr.

tadi baru call rumah. ayah yang angkat. selalu ibu yang angkat. cakap dengan ayah, esok nak exam tolong doakan. ayah kata hari2 ayah doakan untuk anak2. T_T terharu...doa mak ayah ,alhamdulillah aku masih ada ni'mat ini. terima kasih Allah. terima kasih Allah.

bangi, di mana suamiku? ada kat shah alam...specifically kat subang parade ini malam dengan danial dan obi wan kenobe.suamiku juga sentiasa mendoakan aku tabah dan kuat dalam menuntut ilmu. kuikuikui

semoga rakyat malaysia taabah mengharung segala macam rasionalisasi kunun, nak baikkan ekonomi malaysia kunun.. sampai sanggup membebankan rakyat. hang tak bayang gaji pokcik rm800 sebulan sebab hang sedap je rm8K sebulan. tau la pok cik x mengaji tinggi macam hang.
adoi, sabaq2.. ni tidaak bagus untuk kesihatan diriku...cukuplah untuk hari ni. ditakuti perkara berbangkit lain pulak yang menjadi bahan omelanku.. Assalamualaikum >_<