Saturday, November 5, 2011

saya di bawah tahap threshold..and losing myself..bit by bit..

salam aidil adha...

tadi semasa sedang menolong ibu di dapur...ecece rajinnya anak siapa ni..fufufu..tolong mana yang tahu saja, yang tak tahu dipandang sepi.

baiklah, sebenarnya pada waktu ini saya sangat berasa tertekan. tadi rasa nak nangis banyak-banyak lepas tu rakam dan post kat you-tube..macam ada orang tu cakap kat saya. itu kerja gila muka hodoh tengah nangis pergi letak kat you-tube. tp lepas tu orang tu cakap lagi, lebih kurang bunyinya macam ni "relax la, kalau kena pecat cari kerja lain. ini semua dunia, akhirat lagi utama" saya pun dah tak ingat sangat struktur ayat itu. yang saya ingat lepas saya baca saya senyum sebab lega.

hmm...rasa macam susah hati sangat..tak tahula nak describe macam mana since i am a heartless person

then i found these magic extraordinary words. i really pray these words could heal my penyakit dalaman

Bismillah ...

Kita mengeluh: “Tidak mungkin”

Allah menjawab : “Jika Allah menghendaki sesuatu,cukup berkata jadi! maka jadilah” {QS. Yasin : 82}

Kita mengeluh: “Saya Terlalu Lelah”

Allah menjawab : “Aku ciptakan tidurmu untuk istirahat” {QS. an-Naba : 9}

Kita mengeluh : “Saya tidak mampu”

Allah menjawab : “Allah tidak membebankan sesuatu pada seseorang melainkan sesuai dengan kemampuannya” {QS. al- Baqarah : 286}

Kita mengeluh: “Saya stressss”

Allah menjawab : “Hanya mengingat Allah maka hati menjadi tenang” {QS. ar- Ra‘du : 28}

Kita mengggerutu : “Tak ada gunanya”

Allah menjawab: “Maka barangsiapa mengerjakan amal kebaikan seberat dzarrah, niscaya ia akan melihat kebaikannya” {QS. al- Zazalah : 7}

Semoga Bermanfaat dan penuh Kebarokahan dari Allah ....

saya memang malas nak tukar font tu saya copy dar facebook ni linknya
http://www.facebook.com/notes/i-love-allah-swt-and-prophet-muhammad-saw/-ketika-kita-mengeluh-/295922050425474

2 comments:

fauzun said...

fighting akak!!

atul said...

fauzun..rindunya nk study