Wednesday, November 16, 2011

1 BKrazy Day!


Assalamualaikum

how're you people? i hope you guys are doing great! so today my colleagues and I went to burger king for lunch!! ok itu bukanlah sesuatu yang patut dibanggakan..ianya cuma kerana hari ni ada 1 BKrazy Day barulah kami menapak ke sana. ini semua gara-gara Apeq yang mempengaruhi 1 pdb..sementelah kami pun tiada idea nak makan apa..dan lagi kami tiada ilham dan perasaan nak buat coding hailoh hailoh...some photos untuk tatapan para pembaca..in case la ada orang nak baca blog saya yang dah bersawang ni...fufufu..(sambil tulis sambil menrisaukan coding)

we had fun for a moment...then return back to reality...may the force be with us!

then, masa nak balik kan kat tol setia alam saya dengan yakinnya masuk la lorong touch n go even though i know that the balance only left about rm0.95 i thought it is enough la kan..sekali ha...kat skrin tu keluar 'baki kurang'..what? hahaha...senyum je la. pastu mensusahkan orang kat belakang untuk reverse.

balik rumah, masuk bilik disambut oleh anak-anak kucing yang menginap di dalam almari baju saya. mak aih..dah bermalam-malam eh korang menginap kat sini, bila nak pindah?

cute, aren't they? super cute. ada 5 ekor tau! 3 orange and 2 black+orange...ok tiba-tiba teringat esok result UPSR akan keluar! weehhooo..dup dap dup dap..semoga adik syikin beroleh keputusan yang cemerlang!

jangan lupa solat!

Saturday, November 5, 2011

saya di bawah tahap threshold..and losing myself..bit by bit..

salam aidil adha...

tadi semasa sedang menolong ibu di dapur...ecece rajinnya anak siapa ni..fufufu..tolong mana yang tahu saja, yang tak tahu dipandang sepi.

baiklah, sebenarnya pada waktu ini saya sangat berasa tertekan. tadi rasa nak nangis banyak-banyak lepas tu rakam dan post kat you-tube..macam ada orang tu cakap kat saya. itu kerja gila muka hodoh tengah nangis pergi letak kat you-tube. tp lepas tu orang tu cakap lagi, lebih kurang bunyinya macam ni "relax la, kalau kena pecat cari kerja lain. ini semua dunia, akhirat lagi utama" saya pun dah tak ingat sangat struktur ayat itu. yang saya ingat lepas saya baca saya senyum sebab lega.

hmm...rasa macam susah hati sangat..tak tahula nak describe macam mana since i am a heartless person

then i found these magic extraordinary words. i really pray these words could heal my penyakit dalaman

Bismillah ...

Kita mengeluh: “Tidak mungkin”

Allah menjawab : “Jika Allah menghendaki sesuatu,cukup berkata jadi! maka jadilah” {QS. Yasin : 82}

Kita mengeluh: “Saya Terlalu Lelah”

Allah menjawab : “Aku ciptakan tidurmu untuk istirahat” {QS. an-Naba : 9}

Kita mengeluh : “Saya tidak mampu”

Allah menjawab : “Allah tidak membebankan sesuatu pada seseorang melainkan sesuai dengan kemampuannya” {QS. al- Baqarah : 286}

Kita mengeluh: “Saya stressss”

Allah menjawab : “Hanya mengingat Allah maka hati menjadi tenang” {QS. ar- Ra‘du : 28}

Kita mengggerutu : “Tak ada gunanya”

Allah menjawab: “Maka barangsiapa mengerjakan amal kebaikan seberat dzarrah, niscaya ia akan melihat kebaikannya” {QS. al- Zazalah : 7}

Semoga Bermanfaat dan penuh Kebarokahan dari Allah ....

saya memang malas nak tukar font tu saya copy dar facebook ni linknya
http://www.facebook.com/notes/i-love-allah-swt-and-prophet-muhammad-saw/-ketika-kita-mengeluh-/295922050425474