Sunday, October 16, 2011

RED in the house !!!

Alhamdulillah, saya dah grad! but before that mari kita sama-sama sedekahkan al-fatihah untuk arwah kak diyana yang telah kembali ke rahmatullah pada 14/10/2011 jam 11.45pm sumber dari blog nik. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un; Surely we belong to Allah and to Him shall we return.

sepanjang perkenalan dengan arwah, apa yang boleh saya katakan ialah saya sangat menghormati arwah. bukan hanya sebagai seorang kakanda, saya juga menghormatinya sebagai seorang muslimah yang bisa menjadi contoh ikutan yang baik. arwah pada pandangan mata saya yang serba kekurangan ini, seorang yang punya matlamat hidup duniawi dan juga ukhrawi. oleh itu, saya sangat bershukur di sepanjang perjalanan saya sebagai seorang mahasiswa, Allah takdirkan saya bertemu dan bersilaturrahim dengan arwah. Alhamdulillah.

Arwah sepatutnya hadir pada hari convocation, membawa bersama puterinya yang baru lahir ke dunia. namun, takdir Allah mengatasi segalanya. kami redha, kami akur. semoga keluarga arwah tabah menerima ketentuan Illahi. Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.

**********************************************************

jadi saya telah bergraduasi pada hari ahad 9/10/11. macam-macam perasaan ada masa tu. gembira, terharu, rindu, sedih, berdebar-debar, all in one. gembira dapat jumpa coursemates, at the same time rindu. tapi tak dapat jumpa sangat sebab masing-masing datang dengan family. I really miss undergrad! heartly.

gembira,terharu dan sedih bercampur-baur bila mengenangkan zaman bersusah-bersenang bersama. kawan-kawan yang sentiasa ada. family yang sentiasa setia. lecturers yang sentiasa di mana-mana. Alhamdulillah. Untuk ibu dan ayah yang sentiasa saya rindu walau di depan mata, kejayaan ini untuk ibu dan ayah. sahabat-sahabat, mengenali kalian adalah perkara terindah dalam hidupku. marilah, kita menjadi khalifah Allah yang mentadbir bumi ini sebagaimana kehendak-NYA. saya ni memang suka buat speech kat blog sendiri.

on 7th oct, friday I went to UKM to visit my dearest kak umi and kak fairuz. sementelah saya cuti dan tiada dating. dating? pfft, i was joking. tak ada aktiviti, tiba-tiba terasa nak lawat ukm. but before that saya makan 'langsat'. =P saya sesat la nak ke ukm tuh. sesat sampai putrajaya! wetland,dengkil. after two hours lost in the 'jungle', i succesfully arrived at kolej pendeta za'ba. phew~ i met kak umi only, kak fairuz went out already. so we chit-chat a little bit. a little bit ke atul kalau pukul 6 baru terkocoh-kocoh nak balik. eh eh eh a little bit la kan k umi? sebab pkul 3 kot baru sampai. pagi tu ke uia, ambil robe then, straight way to bangi. sampai-sampai je call kak umi, punyalah kak umi tak percaya saya dah kat bawah kolej dia. dia pun turun, hug-hug sikit. bergenang mata kak umi, rindu sangat agaknya. haha

around 6pm baru la teringat nak balik. Jammed nak keluar dari ukm. and again, i lost on my way back to klang. kaki sesat is my middle name agaknya. tengah sesat tu aishah called! dan tiba-tiba terus teringat saya ada janji dengan aishah! I forgot, totally! (reminder: this entry going to be very long so stay tuned)

sebenarnya seminggu sebelum tu telah berjanji dengan aishah untuk membantunya dalam persiapan wedding along. along ialah kakak aishah. busy kan saya. well popular lady memang macam ini. no, i was joking again. i think this entry going to be a merapu entry. fokus atul, fokus!

saya janji nak rewang petang jumaat kat rumah aishah. tapi saya terlupa. malam tu ada tahlil rupanya. saya tak pergilah, sebab penat seharian di atas jalan. saya pergi wedding along esoknya, 8/10/11. seawal 9.30 saya dah tercongok depan pintu rumah aishah. guilty. tapi aishah cool, dia relax je. tu maknanya saya hadir atau tak tak wedding tetap berjalan. dalam erti kata lain, atul tak penting. atul, don't assume please. ok tak assume, omong-omong kosong cuma.
along sangat cantek! baraka allahu lakuma. setelah ditimbang-timbang saya nak buat entry khas memandangkan tak relevan saya nak tulis panjang-panjang tanpa sebab-musabab yang jelas. when adam met hawa 3.

oh ya..handphone saya dah dikembalikan. Alhamdulillah, shukur sangat. terima kasih adik yang memulangkan handphone akak yang clumsy ini. ayah kata kena belanja adik itu makan. saya pun membelanjakan la duit saya. tapi amir tiba-tiba masuk dalam senarai orang yang saya belanja pada hari itu..i am confused. but since blood-related, I forgive.

No comments: