Monday, September 26, 2011

i got scolded for silly mistakes,yeah!

hari ini saya dimarahi oleh instructor saya kerana coding saya salah
rasa macam nak terjun laut
nasib baik kat meru ni tak ada laut
saya sedih tapi saya belajar itu yang saya suka
disebabkan perasaan saya tak stabil selepas kena marah
saya tak dapat nak buat entry pasal saya pergi awana genting
lagi-lagi ada kerja untuk dihantar esok
jadi saya nak buat-buat la kerja tu
harap-harap esok tak dimarahi lagi
=(
nak spill kat kakak,tapi lately kakak sangat busy huhu

Saturday, September 17, 2011

UPSR 2011




suatu petang yang damai

saya: eh, kakak ada tahi lalat kat lengan la. ha, sebab tu la kakak pandai buat kerja!
kakak: *tengok saya sambil buat muka pelik*
saya: kakak ada tahi lalat kat kaki tak.
kakak: tak ada.
saya: kalau ada mesti kaki jalan. sini nak tengok. (sambil membelek2)
kakak: tak ada la.
saya: habis tu, diya ada kat mata ni maksdunya apa?
kakak: maksudya suka tidur. hahaha
saya: ces (sengal)
UPSR dah habis dan sekarang masa untuk berdoa dan bertawakal. semoga adik syikin berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan. oh ye, weekend saya jadi home tutor untuk budak kecik yang bernama syikin. cerita macam mana saya boleh 'ter'jadi home tutor ini sangat lawak.

adalah satu hari tu saya dan aishah pergi menghantar resume ke sebuah kilang ni. malam tu saya dapat satu panggilan.

kak nurul: assalamualaikum
saya: waalaikumussalam
kak nurul: ni nadiatul ke?
saya: ye saya
kak nurul: ni akak ni dari kilang yang adik hantar resume siang tadi
saya: oh, ok
kak nurul: akak telefon bukan pasal kerja yang adik mintak tu
saya: *diam *
kak nurul: tapi pasal nak mintak adik tolong ajar anak akak ni ha. dia nak upsr tahun ni.

the rest is history. hahaha begitulah permulaannya. kehidupan ni macam-macam kan. minta yang lain tapi lain pula yang datang.

tapi seronok juga jadi home tutor ni. bukan saya saja yang membantu adik syikin malah saya pun ada belajar something from her. she's nice and helpful.

untuk membakar semangat adik syikin saya telah memberi sebuah kad ucapan yang eksklusif berwarna hijau. kad itu saya order di sini. saya order saja kerana saya buta seni. tangan keras.

comelkan kad di atas? it was handmade. and adik syikin sangat menyukainya. semoga syikin berjaya di dunia dan akhirat.

kalau nak order kad yang comel-comel boleh la pergi handmade by zliah. Insyaallah memuaskan hati.

sekian, Assalamualaikum.

Tuesday, September 13, 2011

fall and rise

I want to do thousands and billions of mistakes
I want to be scolded
I want to be laughed at for silly mistakes
and get stress and cry and get thin huhu
therefore I can learn and improve a lot
people make mistakes and learn from that (theoretically it is true)
but somehow I am afraid to do mistakes.. =(
I want things to go accordingly, smooth and easy by any means

I want to be talkative and friendly type of person
When I told my friends I am a quiet person, I will be laughed at
They don't buy it you know!?
But seriously it is true!
even sometimes when I am watching tv and my sister asks what is the story about I will just keep quiet and sometimes I will reply watch it la then you know, kejam kan? (But when I rajin I tell her)
Most of my family members do not talk much but that does not mean we don't talk at all!
bunyi seperti family yang membosankan, kan?
But I love all of them because we grew together and still growing together under one roof

So people be happy and do mistakes! that applies to me also!

Assalamualaikum



Wednesday, September 7, 2011

Two is better than one

Assalamualaikum

I masak magee tadi pukul 7pm sebab lapar sangat. apa magee je atul? hmm bukan tak nak makan nasi tapi saje teringin nak makan magee. dah sebulan tak makan. ces.

agaknya sebab terlalu lapar telah merebus magee bersama perencah yang belum dibuka. hopeless. ambil perencah dan buka dan kacau2 sedikit dan siap.....indah bunyinya kan?

TAPI TAK SEDAP!!!!

waaa...sejak bila magee sudah menjadi tak sedap. hadoi masak magee pun tak sedap. macam mana ni =(

tak habis pun. tapi perut masih lapar. takpe solat maghrib dulu. duduk kat depan tv. ibu lalu.

I : ibu tak panaskan tom yam ke? lapar la. nak makan.
ibu: belum. nak ke?
I : aah. hehe. (kecewa dengan magee sampai meminta ibu memanaskan tom yam siang tadi)
ibu: ni kenapa tak habis ni?
I: tak sedap. masak magee pun tak pandai. kalau amir masak sedap pulak.
ibu: macam mana nak kahwin ni? tak pandai masak.
I: entah la (perut bertambah sakit)

amir kat asrama. tak kan nak ambil dia bawa balik masak magee untuk kakak dia ni.
tom yam is better. tapi disebabkan sudah lewat maka perut tetap sakit walau sudah disumbat. sakit sampai sekarang. semoga dapat tidur malam ini. semoga esok sudah sembuh.

hakikatnya, I lebih suka makan di rumah dari makan di kedai. tapi, malangnya I kurang tahu memasak. jadi, macam mana ye? adoi, sakitnya perut...ubat pulak habis. sabar...sebab tu I suka Ramadhan. Alhamdulillah, sepanjang Ramadhan perut I seperti menjadi kuat. yeah!

jaga kesihatan. sekian.