Friday, August 12, 2011

mengembara

meninggalkan bilik seharian telah mengakibatkan bilik ini seperti dilanggar garuda

apa yang telah han buat ?

tak cukupkah kasih-sayang yang mak ya berikan sejak han kecil lagi?

sehingga han sanggup membawa konco-konco han 2 orang yang setia itu membuat onar di bilik mak ya

sampai hati han menconteng sampul surat mak ya dengan bintang-bintang seakan bintang naruto

apa han ingat itu twinkle-twinkle little star yang selalu mak ya dendangkan ke?

hari ini telah menemankan seorang sahabat ke uni untuk menghantar borang permohonan menyambung pengajian ke peringkat master

dan kami telah pergi dengan menaiki public transport !! yeay !!! ok bukan secara keseluruhan sebenarnya

mula naik kereta kakak kawan sehingga ke station lrt titiwangsa

ingatkan boleh terus ke station gombak tapi rupa-rupanya tidak boleh!!!

kena tukar kat station masjid jamek !! kahkahkah

takpe tak tahu kena belajar

ok setelah selesai perselisihan faham dengan kakak lrt titiwangsa (kakak tu siap tunjuk peta perjalanan lrt lagi) kitorang pun naik la lrt itu

dalam lrt dok pikir-pikir adakah ini bukan lrt tetapi star? entahlah

tiba-tiba terasa seperti pelancong yang sedang mengembara pula kerana tiada ketahuan arah jalan

menarik juga

tak la bosan memandu di lebuh raya seperti selalu (tipu selalu ke?)

akhirnya sampai jua di uni pada jam 10 pagi

urusan kat centre of postgraduate study tu tak lah lama mana pun

alhamdulillah, kawan pun dah senang hati sebab urusan dah selesai

kitorang pun buat la shooting sket kat tangga besar uni fufufu

tiba-tiba ada seorang lelaki bertanya di manakah finance division?

setelah membawa lelaki itu berjalan-jalan sekitar uni barulah menunjukkannya finance division yang sebenar (sebenarnya telah tersalah faham..kasihan)

kemudian naik cab dan lrt ke klcc

membeli magazine di kinokuniya

berkenalan dengan budak master di uni yang sama semasa di surau klcc

mereka sangat baik dan budiman

meronda-ronda membunuh masa menunggu kakak kawan habis waktu bekerja

pukul berapa entah kitorang naik kereta balik rumah

sampai rumah azan dah berkumandang

bismillah...

sekian

hari ini sangat menseronokkan kerana banyak perkara baharu yang dipelajari

alhamdulillah

No comments: