Thursday, March 31, 2011

Hidup ini tak lekang dari ujian

Salam,

Petang tadi selepas solat asar, ibu menyuruh saya segera bersiap. Mahu melawat saudara kami di ICU. Ayah tak sihat. kami berdua sahaja dari rumah. kemudian ambil mak cik saya di rumahnya. sebenarnya, ingat-ingat lupa jalan ke hospital klang itu. hampir sampai ke hospital, saya telah tersalah ambil lorong. Dari mahu ke hospital, kereta menghala ke westport pula. adeh...saat-saat penting sebegini boleh pulak saya mensesatkan jalan. saya pun membuat u-turn. nasib baik boleh. suspen-suspen.

Alhamdulillah, sampai jua. park kereta. naik lift. nampak lah saudara-mara yang lain. hanya dua orang pelawat dibenarkan pada satu masa. berbual sebentar bertanyakan situasi yang berlaku. terpamer riak kesedihan. Allah..aku mohon diberikan yang terbaik,dipermudahkan segalanya. semoga kejadian ini membawa kami menginsafi diri. mambawa kami agar sering berharap kepada-Mu, memohon kepada-Mu, mengingati-Mu, mensyukuri setiap ni'mat-Mu..ya rabb. sihat,muda,hidup,kaya,lapang sebelum sakit...tua..miskin..sibuk..dan..mati.



baru sebentar tadi bergelak ketawa..
tanpa disangka disapa berita duka..
benarlah..
hidup ini tak lekang dari ujian-Mu..

noktah

Saturday, March 26, 2011

Job Hunting

Salam,

hari ini nak tulis tentang apa yang berlaku semalam dan hari ini. semalam saya dan teman-teman telah pergi menapak ke PWTC sempena BN Youth Job Fair 2011. Well, I guess it offers more than what we had at KLCC However, it depends. Ada rezeki alhamdulillah, tak ada rezeki usaha lagi.

We went there by public transport.
waiting for the bus

isi minyak untuk bergerak

Bila sampai kitorang terus ke counter check point untuk mendapatkan barcode. unfortunately, paeh couldn't do so. she needs to reregister at the website. time register tu pulak tak tahu macam mana nak insert '@'. the symbol appeared differently, if i am not mistaken it was fujuitsu brand. so we find another laptop for paeh. alhamdulillah, finally she was able to register.

register first

entering the hall...
ready..go!

here we are~
top view

isi borang

isi lagi...

dan lagi...saed dah lapar sampai tarik pipi =)

alhamdulillah, akhirnya berakhir juga job hunting di pwtc ini. semoga usaha yang murni mndapat hasil.

Hari ini kami telah mengembara ke bumi UPM untuk meninjau apa yang berlaku di sana.

it was edited by saed..funny,isn't it?

we went there for postgraduate day. to get information on what they offer for master study. well, it is good to have an event like this and i hope that everyone got the information they're looking for. not only that, during this event UPM offers free admission fee (RM60) for those who apply at the event. that is the main reason why we went there =). some pictures during the event
still not decided what to do after graduated. trying to finish my final year project. i really hope that it would turn out great. so, that's it for now. have a nice day (^_^)

Tuesday, March 22, 2011

air asam jawa

salam, hi!
yeah everybody i'm back! dah lama tak menulis di sini.
hari ini ada kuiz mobile. salah lukis diagram dan salah kira..sedih..
sampai bilik saya telah menemui bendasing di atas meja. siap ada nota pesanan lagi. jeng..jeng..jeng..apakah bendasing itu? tada...!!

it was my roommate,paeh! the note says plz hv a drink...im x doing this out of concern 4 u...it is b-coz I dun want 2 live my life regretting for not doing anything 4 a sick rum8...& I hv enuff dead frens to think of...just take care of ur health, so u r x become one of them

angker je nota pesanan itu...dan ada unsur-unsur keegoan. jangan marah dude.

asam jawa drink rupanya...hahaha. paeh beli sebab saya batuk sekarang. terima kasih paeh!

slurrrrp

so many things happened. so much to write. but time is limited. so see you next time
have a nice day and don't forget to pray.