Tuesday, May 11, 2010

saya suka diri saya

itu adalah kata-kata motivasi untuk menyayangi dan menghargai diri sendiri. dah dua minggu plan nak jogging tak menjadi. kena jogging la sebab stamina dah takde ni. pagi bangun siap-siap pergi berpraktikal. menempuh jammed sebelum sampai ofis.lepas tu petang pukul 5.30 petang baru terkocoh-kocoh balik. sekali lagi menempuh jammed. rasa lelah sangat. nak kena exercise la tapi bila weekend je tak boleh bukak mata.mind set ni ha dah fikir hari cuti bangun lambat itu yang tak terjogging tuh. harap-harap minggu ni dapat pergi tapi takde kawan tak syok la pulak. ajak afiqah tapi pagi-pagi mesti dia buat breakfast. eh..hehe.nak pergi petang, sekarang petang-petang hujan. entah

hari ini sampai rumah awal sikit. mungkin sebab kereta tak banyak.tak tahu kenapa.sampai je rumah terus berlari naik atas menuju ke depan(sebab masuk rumah pintu belakang) nak tengok adamaya.yeay! selalu mis drama ni dan layan kat internet je. mula-mula tengok dengan ibu sampai maghrib. masuk waktu je ibu angkat punggung.nak solat la tu.saya teruskan menonton.bila habis je terus off tv dan angkat punngung nak makan hahaha.lalu kat ruang tengah tengok amir tengah menghadap onemanga.saya pun terus mengucap ya Allah! tak reti-reti ke. sekali turun tangga nak ke ruang dapur ibu&ayah kelam-kelibut tutup t.v. hahaha.

''ibu ni ha sambung tengok'' ayah yang kata

diorang tengok adamaya rupanya.haji dengan hajjah ni. ibu dah jatuh chenta dengan adamaya nampaknya.dah dua malam ibu mengahadap laptop aku tengok drama adamaya.aku ambik daripada man.member man yang rajin download.ibu kata aisya sakit mata.mata penuh taik mata.kakak kata farhan panggil aisya si pengotor.kesian.semoga aisya cepat sembuh.

ofis? macam biasa. kerja aku setiap minggu ialah mencari wan ip address. bunyi seperti mudah bukan?memaang mudah.rakan-rakan? saed tengah ada perang dengan foreigner bilik sebelah. anis tengah syok layan nurulism.aku la yang perkenalkan kat anis. man dengan motor segalalah.paleq dengan dota.kat ofis rami m.c sebab demam.tadi bob belanja dominos satu ofis yeay sedap. semalam ceo telekom buat rondaan.seram~haha lepak je pun datuk tu.biasalah bos kena ada attitude yang digeruni barulah anak-anak buah respect.

library email aku x return buku tapi aku dah return sebenarnya.macam mana ni?malasnya nak ke uia.macam mana nak settle masalah ni.

p/s-aku mengah

No comments: