Monday, October 19, 2009

sabar je la...

mencbr betul hidup saya skrg ni...mlm td ingt nk study tp saed pjm nota die nak salin kelas yang die tak dtg (alasan malas study)..tak dapat nk study saya pun lipat baju yang dah angkat dari ampaian sejak lunch sambil berborak dengan fathiyyah..abes lipat baju gosok baju untuk ke kelas pulak...tgk jam dah pukul 11.30..bukak buku..wa..tak ada mood nak study..ym sekejap..rakan-rakan semua baru nak start study juga..ada yang tengah siapkan report..hmm

hanum pulak datang nak pinjam nota...borak sikit dengan dia..saya baru sedar yang saya terlepas hari untuk hantar dokumen yang sangat penting!!!!!

EIT!!!! stands for engineering industrial training...wa...disaster..matilah aku macam mana ni..matilah aku...sumpah aku berkali2

patut hantar jumaat lepas tapi tak ingat lansung sebab sabtu ada exam dok pk exam ja..hanum kata tak pe esok try hantar..matilah aku (sumpah aku lagi)...mesti kene marah dengan kakak ofis yang suka marah tu..(beliau marah ada sebab kot atul!)

lalu saya pun tak dapat nak fokus apa dah...study pun tak masuk..lalu berhajat nak tido...get ready pakai selimut pakai tutup mata tutup semua lampu..tido
1 minit..2minit..3minit..5minit..15minit..30minit WA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAK BOLEH TIDO SEBAB RISAU....

lalu saya pun mencapai buku nota saya..dan start revision..baca dan baca akhirnya tertido di atas buku nota sendiri(tak kan buku nota saed)..kali terakhir tgk jam pkul 3 dah

..*music background*...
alarm pukul 5am..bangun tutup alarm sambung tido..
..*music background*...
alarm pukul 6.30..bangun tutup alarm sambung tido....WHAT!!!! dah subuh mak aih study tak habis lagi nih adeh..dengan pantasnye ambil tuala dan mandi..nasib baju dah iron

siap-siap dah pukul 7.(masih risau tentang resume)..buat air nesvita sebab lapar! alah 3 in 1 tu bancuh je dengan air panas..farhan pun tahu huhu...ok buku nota kat atas meja air sebelah kiri laptop depan buku nota...tangan ambil air nak kacau-kacau supaya cepat sejuk...dah kacau nak letak balik sebab masih panas nanti melecur lidah kalau minum.............

PAP!!!! terlepas dari tangan wa.......tumpah la segala gandum ke atas nota ku ...adeh laptop ku jua kene tempias adeh...dah lah tak hantar resume..tak study...air tumpah kene buku nota,buku kira-kira,buku nota kecik yang catik,earphone sony ericson ku dan paling sadis LAPTOP ku!!! walaupun dah buruk tapi amat penting seperti spec mataku...adeh dah tak study dah..yelah kene lap bagai...adeh..tak ada kain lap..dulu bawak pastu dah hilang..terpaksa pakai baju sendiri huhu..rasa macam nak nangis tapi tahan huhu

pukul 8 pergi kelas....on the way nak gi kelas tuh rasa macam nak call kakak nak spill kan..tapi baru je cari nama die kat my t700 tu air mata rasa macam dah nak mengalir..wa..terus simpan t700 balik ..sedih weekend tak balik sebab ada exam..sedih terlupa hantar resume and laptop kene nesvita macam2 lagi lah...(tak jadi nangis) tapi rindu ayan and ibu saya

start kuliah...ade lagi 5 minit kelas nak habis...assume kuiz tak ada..hati dah gumbira..sekali ada wa..... kesudahannya tak dapat jawab kuiz walaupun sangat direct question and exactly the same with the past year and sir dah ajar pun dalam kelas how to solve that kind of question..........sedih~ tula sapa suruh tak study....

tak tahulah nak conclude moral values...tak larat mata ngantuk badan penat...tidur malam tadi tak sempurna...sekarang sakit perut sebab makan lambat

petang pukul 2 settlekan resume dengan saed...habis kelas pukul 6 haih....sekarang dah malam nak gi buat keje kat bilik saed...


sabar je la...

No comments: