Tuesday, May 5, 2009

the 8th interschool debating championship

last paper aritu 18th april..pastu aishah ajak join jd committee welfare untk program interscool debating kan..start 20th april till 29th april kat uia gomabak
ni final round
star vs smi hidayah

program ni under uia la n bdk2 aikol yg lead..kalau nk tahu A.I.K.O.L tu stands for ahmab ibrahim kuliyyah of law (poyo x?hehe)..tu name kuliyyah budak2 law..kalau engin xde name gah mcm tuh
kuliyyah of engineering sudah..

well..ramai gak yg jd committee welfare ni..n job kitorg ialah untuk meng-usher bdk2 sekolah..kira seorg committe pegang 1 sekolah..1 sekolah hantar 4 org pelajar..so sy dpt sekolah menengah taman ilmu dan budi..sekolah sebelah uia juga sekolah under uia hehe..
starting time ni briefing kt mootcourt

my job kene bwk diorg ni gi sidang2 debate tu..interschool debate ni ade malay n english..sy jg malay..tido~bro.wadi tgh membentangkan visi&misi die kt dpn

tgh tgu lift ntk angkut kerusi n meja ke level 4
ceria~

best la tgk bdk2 yg hebat berdebat ni eg kisas(kacak dan bercahaya),semesti,tKc,smap kajang,sTaR,mRc,mckk,seri puteri dan lain2..

n dr program ni bnyk la yg sy belajar antaranye kene bnyk bersabar,rase mcm kakak menjaga adik,penat x sgt,mcm2 karenah manusia ni..em sy perasan diri sy ni masih terlalu bnyk kekurangan dan kelemahan..

tp itu semua pengalan kan..so terus hidup dgn ceria~
lagu tema committee welfare ialah lg wonderpets huhu malunye nk nyanyi..siap buat gaye comel yg letak tgn ats kepala lagi hadoyai....mcm la hape haha..malu3x
cover girl~

ade la bbrp pics yg sempt dirakam kan enjoy~



i'm listening your honourable judge

sorry r xde pic dak2 tu tgh debate ssbb time debate kan usher2 ni kene jd timekeeper so xboleh r main2 kan hehe..

dlm tgh2 championship tu berlansung kan ade la some of cmtee yg peka dgn words yg dilontarkan oleh debators ni..sempat la gak amek some words from whiteboard kt O.R kitorg

bologs :
terdaru - terdiri

cetul-cetul - betul-betul

akang - akan

mitsubushu - mitsubishi

juna - guna

supiker - speaker

kepengalan - pengenalan

najab - najib

hahaha bnyk lagi yg diorg lontarkan n kelakar betul...
bekerja dgn riang~

jadi

nadiatul melaporkan dari aikol uia..salam

5 comments:

suara hati said...

cik atul, tak masuk debate ke? wakaka..hang debate ngan kembaq hang ni jela..lama tak chatting kan kan..windulah..ktrg balik nnt kite buat debate sendiri ek..takyah ada penjaga masa, nnt tak habis cerita..hehe..

atul said...

balik nanti nk debate?boleh =)
insyaallah x habis cerita 1001 malam.

Are::Teem said...

oi...mari la debat ngan aku..sape kalh die kena puji org yg menang!huahua

atul said...

nk debate?dgn fatem adeh..aku surrender la we..
sape buat rule yg kalah kene puji yg menang...?

The Story Teller said...

debate is an art of thinking n wonderfully awesome..
woha..^_^
~Ruqaiyah SAMTH