Tuesday, May 12, 2009

merepekking

aku berlari..dan terus berlari..pagi dan petang aku berlari...
ini saje yg mampu aku lakukan..ape lagi yg terdaye aku lakukan..
aku buntu...aku keliru..kau pergi dari hidupku..

tak pernah walau sehari pun berlalu..tanpe aku mengingatimu
aku teruskan larian ku
aku penat..aku lelah..
namun bayanganmu tetap menjelma
seperti lagu aizat af..
Ku cuba redakan relung hati,
Bayangmu yang berlalu pergi,
Terlukis di dalam kenangan,
Bebas bermain di hatiku….

aku terhenti...di meja makan ku
aku cuba makan nasi minyak yg kakak iparku belikan
x ku rase minyaknye..namun ku teruskan jua suapanku
aku makan taufufah yg ayah aku beli
x ku rase manis gula hitamnye
oh...aku teruskan suapan ke-3 ku

aku terus berlari
seperti berlari di tepi pantai nan indah
walau hakikatnye di tepi semak samun je
kaki ni terus berlari
aku cuba mencari semangat yang hilang
dulu kau ade untuk aku luahkan kerisauan
semenjak kau pergi..aku sering depresi
aku mencari diri aku yang dulu
diri aku yang penuh dengan cita2,impian,harapan dan semangat

namun sering aku temui
sejak kebelakangan ini
diri aku yang terlentang di ruang tamu rumah arwah nenekku
lesu..longlai..
ke mana aku yang dulu telah pergi?

hari ni je hampir 10x aku bersin
risaunye aku...influenza lah katakan
semoga Allah panjangkan umurku
masih sedikit amalanku...bnyk pula dosaku

bagitahu aku cara agar aku bisa teruskan hidup
aku mencarimu...seperti mencari harta karun
namun kau tak tinggalkan jejak pun
aku bukanlah detective conan yg bijak merungkai ribuan kes
aku bukanlah inspector gadjet yg mempunyai segala kelengkapan
aku hanyalah aku seorang gadis kampung

aku teruskan larianku
melarikan diri dari peristiwa2 lalu
walau x berjaya aku terus berlari

sesungguhnya takdir Allah x pernah kita jangka
satu hari itu
kau hadir didepanku
aku lihat kau dari jauh
aku macam x percaya
tapi itulah kau..ya..kaulah itu
aku lega...
aku terus makan roti canai telur
sebab ayah aku x bagi makan roti canai kosong
aku pun tak tahu kenapa

kita bertemu walau sekejap
mungkin cuma cebisan saje
pertemuan kite dalam cerita kehidupan ku
sehingga kini aku masih lagi
dalam larianku...


bosan la....sebab tu merepek...

Friday, May 8, 2009

perkara yg anda takut

apekah perkara/keadaan/benda/makhluk yg anda paling takuti?

1. mak mentua

2. time bersalin

3. repeat papers

4. sakit gigi

5. hantu

6. kematian

teringt 1 talk yg wajib pergi kt uia..speaker yg mulia tu ckp kite x perlu takut mati sbnrnye

bahkan kite sepatutnye bergembira untuk berjumpa dgn Allah....

takut sbb bnyk buat dose...

Tuesday, May 5, 2009

the 8th interschool debating championship

last paper aritu 18th april..pastu aishah ajak join jd committee welfare untk program interscool debating kan..start 20th april till 29th april kat uia gomabak
ni final round
star vs smi hidayah

program ni under uia la n bdk2 aikol yg lead..kalau nk tahu A.I.K.O.L tu stands for ahmab ibrahim kuliyyah of law (poyo x?hehe)..tu name kuliyyah budak2 law..kalau engin xde name gah mcm tuh
kuliyyah of engineering sudah..

well..ramai gak yg jd committee welfare ni..n job kitorg ialah untuk meng-usher bdk2 sekolah..kira seorg committe pegang 1 sekolah..1 sekolah hantar 4 org pelajar..so sy dpt sekolah menengah taman ilmu dan budi..sekolah sebelah uia juga sekolah under uia hehe..
starting time ni briefing kt mootcourt

my job kene bwk diorg ni gi sidang2 debate tu..interschool debate ni ade malay n english..sy jg malay..tido~bro.wadi tgh membentangkan visi&misi die kt dpn

tgh tgu lift ntk angkut kerusi n meja ke level 4
ceria~

best la tgk bdk2 yg hebat berdebat ni eg kisas(kacak dan bercahaya),semesti,tKc,smap kajang,sTaR,mRc,mckk,seri puteri dan lain2..

n dr program ni bnyk la yg sy belajar antaranye kene bnyk bersabar,rase mcm kakak menjaga adik,penat x sgt,mcm2 karenah manusia ni..em sy perasan diri sy ni masih terlalu bnyk kekurangan dan kelemahan..

tp itu semua pengalan kan..so terus hidup dgn ceria~
lagu tema committee welfare ialah lg wonderpets huhu malunye nk nyanyi..siap buat gaye comel yg letak tgn ats kepala lagi hadoyai....mcm la hape haha..malu3x
cover girl~

ade la bbrp pics yg sempt dirakam kan enjoy~



i'm listening your honourable judge

sorry r xde pic dak2 tu tgh debate ssbb time debate kan usher2 ni kene jd timekeeper so xboleh r main2 kan hehe..

dlm tgh2 championship tu berlansung kan ade la some of cmtee yg peka dgn words yg dilontarkan oleh debators ni..sempat la gak amek some words from whiteboard kt O.R kitorg

bologs :
terdaru - terdiri

cetul-cetul - betul-betul

akang - akan

mitsubushu - mitsubishi

juna - guna

supiker - speaker

kepengalan - pengenalan

najab - najib

hahaha bnyk lagi yg diorg lontarkan n kelakar betul...
bekerja dgn riang~

jadi

nadiatul melaporkan dari aikol uia..salam

Friday, May 1, 2009

~ weng...~

salam
lame x post entry baru..last post time final exam n now result dah kuar which is very dissapointed..tp alhamdulillah semua lulus..tu la sape suruh bnyk main,bnyk buat dose, kurang amalan, malas belajar,ingt dah pndi sgt ke?..pointer dropped gedebak gedebuk gedebik..dush!

rata2 semua member pun pointer dropped..skrg tgh dilema nk buat short sem ke x..boleh pulak time org berebut2 nk add subjek time tu la tertido senegal nye

actually time tu baru habis program kt uia penat kemas brg berhujan lebat lagi..then drive balik ke rumah...hadoyai penat2..

program tu ialah inter school debate...tu karang la sy buat ulasan krn sy sgt x teruja skrg untuk mengulas dgn lebih lanjut..rase mcm nk buat sesuatu yg melegakan hati tp xtahu ape...lol