Monday, January 26, 2009

handphone buat hal

malam td mkn besar...hahaha org cina yg raya kita pulak yg lebih kan..=)
makan udang,ikan,ketam,sotong,tom yam,kerang pergh cambest la yahap gaban..spend quality time with family lagi..
done with the eating..check hphone ade msg masuk..it's from kiah...nk reply suddenly hphone hang..hadoyai...pastu nk call je la kan..nk gi phonebook pun x boleh..hphone tu mcm bengong jer..lastly kiah yg call..ckpla sorry hphone hang...pastu suddenly hphone tu loudspeaker sumpah sy x tekan pun butang loudspeaker tuh...crazy la phone ni...
takkan nk beli baru kot..duit ade tp masalahnye malas nk usha hphone xde mood kang sauk je mane2 rugi plak..aishah n nazira br beli LG cookie nampak cambest..tp bgman kate it is not user friendly tho..adeh malas betul la nak gi beli hphone..boss bg arahan pun x bole nk bc alahai
fatem suggest phone untuk aku dey...

untuk menambahburukkan keadaan jam pulak mati...asl la semua nk pow duit sy ni huhu

Saturday, January 24, 2009

pelik ke aku

td pagi call zaza roommate time matrik dulu..borak punye borak..die ckp "atul,ko ni pelik..dr dulu lagi hahaha.."
sy bgtahu die knp sy x balik rumah lagi..cdg nk buat keje dulu tp dr semlm asyik tido je..pelik ke kalau semua bdk balik tp sy x balik..kalau semua org busy n x balik tp sy pulak balik rumah?..bukan zaza je nazira,saed, pa'an ramai lg ckp sy ni pelik tp sy rs x pun... biase jer haha

rindu kat zaza...kalau die bc blog ni mesti die terharu la..

keje to do
1-report experiment 2
2-report experiment 6
3-report experiment 7
4-report experiment 8
5-report mini project
6-assignment#2 math
7-assignment microP
8-quizzes lagi

hadoyai nak nangis uwa....
last wednesday..gi cac(cultural activity centre aka dewan uia la) ade KERIE 08 exibition projek2 yg dbuat oleh lecturer2 uia ni..tgk je pinar2 mata coz x fhm haha
terus rasa nak cpt2 habis belaja...
last week time kat majlis kahwin lina..sy ckp la kat kakak2 ipar sy wa..bnyk nye keje nk settle penat la..then diorg reply "diya,keje nanti lg penat..kene marah lagi huhu"
baiklah kakak2 ku..sy akan cube bertahan..

tak faham la belajar signal, microp, emt only math je yg bole regist kat otak ni sedey r..
skg kat uia lagi.x balik umah petang karang baru balik dgn abg bun n kak aida..sunyi je kat sini..peace..x serabut macam circuit2 kat lab yg sy n saed kene construct 2 kali seminggu..x serabut mcm graf2 kat class signal..x serabut mcm gambarajah microprocessor 8088 & 8086..x serabut mcm mane nak cari charge density ke..x serabut nak tahu hubungan perintang n capacitor

ape la sy merepek ni...

Sunday, January 4, 2009

ku seru sEmAnGaT

semester baru dah start 22 dis 2008..inilah semester ke 5 di uia gombak..juga sem ke2 dlm majoring engineering in communication.

minggu ni minggu ke3 tp rasa malas tu menggunung tinggi..rasa tak bersemangat je..nak buat ape ni?petang ni nak balik uia alahai malasnye nak balik..

rasa nak bernafas pun susah asyik tersekat je(metaphor je ni)..bagaimanalah caranya agarku bisa menikmati hidup ini dgn lebih ceria..dan bersmgt..ku kelayuan..

atul..be strong!! perjalanan masih jauh..cita-cita belum tercapai..jasa belum terbalas..tanggungjawab lagi..Allah..

Friday, January 2, 2009

doa untuk kejayaan ISLAM di GAZA

sedih saat menatap wajah2 kanak2 yg terkorban dibedil bom israel BANGSAT.bagaimana manusia dewasa itu yg kononnya pergi ke sekolah seolah-olah tidak mempunyai otak.walau punya otak sekalipun tidak mampu digunakan untuk berfikir.israel seolah-olah seronok meminum darah-darah penduduk palestin...kanak2,wanita, dan org tua..merekalah yg menjadi mangsa

cuba kita baca berita2 yg dilaporkan oleh akhbar2..kita bandingkan antara hamas dan israel la'natullah itu..bagaimana serangan hamas hanya untuk melemahkan israel,jumlah yg terkorban cuma sedikit.namun israel..bukan shj berpuluh2 bom namun sasarannya kepada semua x kiralah kanak2,wanita atau org tua malah kediaman dan hasil tanaman juga.dan jumlah yg syahid beratus2.hamas melancarkan bom atas sebab tindakan israel yg menyekat segala bantuan yg dihantar untuk palestin..pasukan medic turut dibom.http://www.palestinkini.info/...

betapa dalam Islam kita di ajar adab berperang antaranya..jangan membunuh kanak2,wanita dan org tua serta jgn merosakkan pokok2.padanlah mereka itu kafir belaka..namun tiadakah belas sesama insan?kanak2 itu pun mahu hidup.sdgkan ALLAH yg BERKUASA itu turut pemurah kpd hamba-NYA yg tidak menyembah-NYA..

wahai muslimin dan muslimat sekelian dunia ini penuh dgn duri jgn terlalu leka dgn duniawi
kita perlu mengambil tahu keaadaan saudara kita yg lain krn jika kita tidak berbuat demikian kita bukanlah sebahagian dr mereka...doakanlah..untuk mereka..peace

ISRAEL BANGSAT X ADA TANAH RAMPAS TANAH

Thursday, January 1, 2009

1 jan

salam
semalam balik dr uia atas jalan tu saya usha la kete2 lain...hampir semua penumpang kat seat belakang pakai seat belt...yup starting 1 jan kene la pakai ibu kata dah beribu yg kene saman huhu sapa patut disaman?pemandu or org yg dok belakang?huahuahua

khamis cutikan?so ingt nak balik rumah hari sabtu sebab bnyk keje nak kene buat..bersihkan kipas kat bilik di kolej..basuh baju...balut buku..assignment..ulangkaji...lab report..latihan....bangun je pagi2 tu nampak sesuatu atas meja studi.terima kasih untuk rakan2 ku yg pure2 comel(aku x faham knp rakan2 begitu??)

so khamis pagi settle segala kerja pembersihan.buat lab prelab jap.noon pegi lunch.ptg tu dah bosan...call ayah ckp nk balik...dan sy terlupa yg ianya khamis..hari khamis ada tahlil kat surau..ayah x dapat gi la kalau amek sy..hai la

nak balik tu jammed kat kawasan permainan layang2...sabar je la...

last week beerjalan2 di tasik dgn farhan n kami nampak ni
pelangi

cantik kan...??han yg nampak mule2 dulu