Tuesday, December 16, 2008

Monday, December 15, 2008

cuti lagi seminggu

emm sabtu lepas kena jd babisitter for my cousins cause their mom wanna berpoya2 haha

xlah actually mummy diorg nak jumpa kawan lama so she asked my sister to look after her

children while she meets her friend la kan

we took dania,daniel n danish at jusco bkt raja and went to jusco bkit tinggi.memang la jauh tp

kitorg dh gi jusco bukit raja malam sebelum kejadian..kanak-kanak ni kan banyak betul ceritanya

tak terlayan kitorang mendengarnya.amir asyik kena buli dengan daniel n dania hahaha kesian

"give the dog your food"...they keep saying that line at kfc...i dunno from which movie tho'

after all it was enjoyful evening with them.i took their pictures but i was too lazy to upload it.

Tuesday, December 9, 2008

inilah lontong(betul ke ejaan ni ibu?)

inilah dia makanan di hari raya
ayah yg buat dan dia sangat berbakat rasanya sy patut belajar membuatnya suatu hari nanti



lontong boleh dimakan dgn kuah kacang,kuah lodeh,rendang all together and it is yummy hehe
saya sgt suka kuah kacang ibu saya..rasanya yg paling sedap setakat sy hidup ni and again sy rasa saya patut belajar menyediakannya suatu hari nanti buat masa sekarang mari main pet society di facebook huahuahua

selamat hari raya aidiladha

well seperti tahun-tahun yg lepas sedara-mara balik ke rumah saya

sebab sesungguhnya sy dan

keluarga sy tinggal di rumah pusaka arwah nenek saya yg garang tp cute haha tak garang pun

mak saya yg melayan merekaa memandangkan saya sibuk bermain facebook wakakaka

dapat hadiah dan birthday card dari sepupu; dekdah trimas ;-P
tudung colour purple sangat cantik jd misi seterusnya islah mencari baju purple haha ;-P

Sunday, December 7, 2008

weeeee....~

sangat seronok sebab semalam beli baju kurung kat pkns,baju kat jusco and kasut kat

sunway...phew penat2 bukan selalu buat kerja macam ini..once in a while jer..sebab saya bukanlah

orang nya yang kerap dan suka sangat bershopping tetapi memandangkan megasale sedang

melanda malaysia saya mengambil kesempatan ini tapi..kasut tu bukan ada sales pun..haha

ayah pulak semakin hebat skill dia dalam membuat lontong...mmm sedap2

Friday, December 5, 2008

few years back..

semalam hantar amir ke sekolah untuk ambil slip exam dia
lain betul sistem sekolah sekarang

the time kereta yg sy drive tu masuk perkarangan sekolah all the memories come into my head
hahaha

di sinilah tempat saya menimba ilmu..tempat saya membesar..tempat saya membina persahabatan dan juga mengenal perasaan..gelak tawa,kena denda..rindu..zaman sekolah adalah yg paling best dan seronok !!!!

saya lihat kelas saya,kantin sekolah,dewan sekolah,laman sekolah...banyak dah brubah...

time has changed...saya sekarNg pelajar universiti hehe..sekejap je..pastu jd pekerja pulak...

so live life to the max..

now is 7 am n i am hungry

lately kerap betul miscalled dr no yg x dikenali hphone motorola tu tulis unknown name hailoh

siap la sape2 yg nak mainkan saye tu kalau sy kenal x kirala member ke sedare mare ke ape ke

saye ketuk je pale die kalo dptPhotobucket...aish sabar2

btw..cuti dah nak abes ade lagi 2 minggu

tp buku ungs2050 x bkk lagi hahahaha

poyo jer plan cuti ni nak study hahaha

go atul go!..teringt kwn lame hai...

Thursday, December 4, 2008

sekali sekala keluar


selasa lepas tgk twilight dgn esha and shuhadah

well best jugak la movie tu em mcm the covenant

saya suka sgt part family vampire ni main besball hahaPhotobucket
edward is so fast n gorgeous sgt300x time die lari la

kalau zoom kat muke edward x hensem hahaha

rumah edward&family modern
adah : rumah die besar
atul : kan die ade berlian mestilah kaya
adah&esha : hahaha

vampire ni sgt kelakar emm selalu kalo kite tgk citer vampire kan diorg x bole kene sunlight tp

yg ni kan whenever they r under sunlight they r shining yo

hahaha bdn diorg mcm disaluti berlian 1st time tgk..ingtkan edward akn mencair haha rupe2nye bersinar2

mlm td tgk antoo fighter....bg saya x best la..so baek tgk kat tv je la

overall twilight lg best dr antoo fighter..nk tgk twilight lagi!!!!!!

Tuesday, December 2, 2008

result dah kuar!!!

hye~ alhamdulillah say...thank u Allah..thank u Allah
saya x tahu pun result kuar 1 Dis hehe pastu bace comment kat facebook affu kate dah kuar
alhamdulillah semua lulus dgn cemerlang

ayah&ibu ucap tahniah
ayah ckp hadiah untuk harijadi saya hehe
kakak&amir ckp "kak diya ni poyo la kan?" panjang ceritanya..

apa2 je la..saya bersyukur sgt ni'mat ini mungkin berupa kurniaan jua ujian dari Allah
semoga saya dan rakan2 saya yg lain cemerlang dunia dan akhirat
untuk cik fatem yg masih ada 1 paper lagi chaiyok2..be the best beat the rest

today is my birthday..thanks untuk sape2 yg wish tuh..fatem,nisa,dekdah,deana,pik
cik fatem sgt kreatif die pergi buat 21 miscalled sempena birthday yg ke-21 nih
trimas sahabat..semoga persahabatan kita berkekalan,diberkati dan diredhai...ameen.
untuk kakak ku yg seorang semoga kamu sukses selalu adikmu ini sangat kagum dgn ketoughan kamu..trimas untuk segalanya
terima kasih sgt dkt Allah krn mengurniakanku anugerah yg x terhingga IBU&AYAH
melalui mereka saya berpeluang melihat dunia yg luas ini

rasa2 dah jd mcm ucapan sempena anugerah kecemerlangan pelajar pulak haha

Monday, December 1, 2008

money..money

td kawan saya called ada perkhabaran gumbira haha
hadiah saguhati dr cikgu arfah yg mengajar fizik time sekolah dulu
knp dia bg hadiah saguhati?jeng3
ade sekali saya jd cikgu tak bertauliah kejap kat SAMTH ajar fizik..sebab tu la dpt ganjaran
hehe tak tahu la bdk tuh menjiwai ke tidak
saya kalau boleh memang nak menanamkan rasa cinta trhdp subjek fizik ke dalam jiwa sanubari anak2 bangsa melayu lagi2 Islam ni
agar negara Malaysia bisa menjadi hebat dlm bidang sains dan teknologi seperti Jepun
dan sekaligus mngangkat Islam sbgi cara hidup
sbb dlm kite berjaya kat dunia ni akhirat mesti seiring bak lagu seiring dan sejalan

dan fizik sememangnya sgt seronok
memang x dinafikan subjek ini mencabar tp seronok kalau kita faham konsep dia dan tahu aplikasikan hehe
sbb fizik adalah sekeliling kita
after spm bole la ckp seronok

nak update pasal kahwin tp x larat so tgk lah nanti

facebook

geramnye saya main facebook pet society ni
aish...
amir kata "sepatutnya main untuk release tension ni makin tension nampaknya"
ye..saya memang main dgn bersungguh2 =P haha tp tak hebat

Thursday, November 27, 2008

Wednesday, November 26, 2008

bosan....

drpd rasa cuak bertukar rasa bosan
kang x pasal2 ade yg bukak buku calculus
buat latihan differentiation n integration karang
haru je..

resah

suddenly, rase cuak pasl result exam phew ~...tu je la perkara paling angker setakat ini that can take my breath away...yelah obviously i am a student...cuakla haritu exam final susah...thru out the sem all the lecturers are very kind n generous with their marks..takut2 time final they all bertukar StRiCt fighter huh...

result exam kuar pun tatau bile selalu pik si tukang teka-teki yg bgtau tho' he's not in the same uni with me..

doa mintak2 result saya dan kawan2 cemerlang,gemilang, diberkati dan diredhai oleh sang pencipta..rindu Allah..sayang Allah

Tuesday, November 25, 2008

kahwin....

weee~...abgku kahwin...alhamdulillah selamat diijabkabulkan dgn pilihan hatinya kak yana(juju..hehe)...23 nov 2008

persiapan




money money money..mas kahwin la

tibalah hari yg dinantikan

dey tok kadi bwk briefcase...adeh..cuak nih dah nak start ke?

bersiap sedialah kau pak lang dr asyraf farhan

pak lang cool pak lang mcm esha..dr aisya farhanah

kakak ku berlari..
dan akhirnya semua berjalan dgn lancar
hari baru hari yg indah

last friday tido umah cik fatem
sgt seronok sbb dah lama x berjumpa

aktiviti yg dilakukan oleh atul dirumah fatem:

1) baca komik
2) tonton suster ngesot
3) pegi pasar malam
4) makan
5) tonton heavenly forest ..chiaki senpai~
6) pegi jusco atul drive fatem n nisa guide(nak balik hampir tersesat)

tgk suster ngesot dan jerit beramai2 sampai nk terkeluar anak tekak sbb suster angker tuh tiba2 muncul..haha creepy

heavenly forest sgt sedih tp bermakna..mungkin dr movie ini fatem beroleh keberanian meluahkan perasaannya haha

ade skali tuh tgh tkr2 siaran tv ade la 1 vclip boyband ni

atul : korang..cuba tgk penyanyi dia mcm perempuan kan?
nisa : aah..mcm ala2 beautiful boy
fatem : aah
atul : kan?
fatem&nisa : aah
atul : kan?
nisa : aah
atul : kan?kan?
nisa : ish
fatem : atul ko ni bp kali nak ckp kan ha?

hahahaha...an evening with them..miss those days when fun only matters...
thanks fatem for everything...dpt kenal dgn member baru;iha totally opposite of us kinda lemah lembut mungkin sbb die mek klate huahuahua..

fatem..terharunya kamu post gambar kita ber3 kat blog kamu...yeah..ya ALLAH berkatilah hubungan persahabatan ini...